פסטה סלק עם עגבניות שרי ובזיליקום
תמר אלמוג
תמר אלמוג
מצרכים:
2-3 סלקים
3 שיני שום
כעשרה ענפי בזיליקום/ פטרוזיליה
חצי לימון
חבילת ספגטי
לפחות חצי סלסילת שרי
מלח ופלפל
שמן זית
פרמזן/ גבינה קשה לגירוד
ובכן!
את הרעיון למתכון הזה גיבשתי בעקבות 'פסטה בסטה' והשילובים המגניבים שלהם.
ותאמינו או לא- זה לא קשה בכלל.., ואחת המנות קוצרות המחמאות ביותר.
אז- לעבודה
תחילה מכינים את הסלקים. על מנת שלא לאבד מטעמם, נעטוף אותם עם הקליפה בנייר כסף, ונכניס לתנור.
שם הוא יישב כ40 דק', בחום של 180 מעלות.
בינתיים נכין את הפסטה והעגבניות:
את העגבניות שרי נשטוף, ונכניס לתבנית גדולה.
עוטפים אותן בשמן זית, שום קטוש, מלח (עדיף גס) ובזיליקום קצוץ.
את כל זה מכניסים לתנור לכ30 דק', אפשר פשוט לצרף לסלק.
הרעיון הוא שהסלק יתרכך פחות או יותר, והעגבניות יקבלו צבע ויפלטו מיץ טעים טעים,
כך שצריך להשגיח עד שהן ייראו בערך ככה:
לגבי הפסטה- למי שעדיין לא שולט בעניינים:
מרתיחים מים בסיר, רק כשהם רותחים מכניסים את הפסטה, מוסיפים מעט מלח ושמן ומעבירים לאש נמוכה.
כדאי לערבב תוך כדי הבישול כדי לוודא שלא נדבק.
מוציאים לאחר כ15-20 דק'.
שופכים למסננת, אך נשמור חלק מהמים!
כשהסלק מוכן- מקלפים אותו (עכשיו זה ממש קל ולא מאבדים "בשר") וחותכים לקוביות בינוניות.
מכניסים לכלי בו נוכל לטחון את הרוטב.
מוסיפים- מלח, פלפל, שום אחד-שניים, קצת שמן זית, לימון, את המים מהפסטה (אם שפכתם לא נורא,, אפשר מים רגילים)-
הרעיון הוא לטחון למחית אחידה, לטעום, ולשפץ לפי הטעם- אולי רוצים עוד לימון? עוד מלח?
בשלב הזה, נשפוך את הבלילה הסגולה לתוך הסיר בו היתה הפסטה, ונדליק אש בינונית.
נוסיף את הפסטה, ונערבב על מנת שהכל יקבל את אותו צבע סגול מהממממם. אגב- כמה שיותר סגול כך יותר טוב.
לאחר מכן, נעביר לצלחת, ונוסיף מהעגבניות והרוטב שיצאו מהתנור מלמעלה.
לבסוף, נוסיף גבינה מגורדת.
בתיאבון!!
*ספרו איך יצא*
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה