18.5.2014

עגבניות מיובשות בתנור

עגבניות מיובשות בתנור
תמר אלמוג

מי שעוקב, אפילו בערך, אחרי המתכונים כאן יכול לנחש שאני..
ממש אוהבת עגבניות!
ולכן, הפעם נלך על המתכון הזה.
עגבניות מיובשות טובות גם כתוספת מדהימה לסנדוויץ',
וגם כממרח עגבניות מהממם- מתכון בשבילו בסוף.
זה מאוד קל להכנה, שורו וראו:

מצרכים
- 6-7 עגבניות
- 2-3 שיני שום
- אורגנו/ טימין
- מלח גס
-שמן זית

הכנה
מצפים תבניות בנייר אפייה.
מפזרים מלח גס.
עכשיו- לפי חלק מהמתכונים, צריך לשים גם שמן זית כמצע, ולפי חלק לא.
בדקתי את שתי האפשרויות, והמסקנה: צריך קצת שמן זית בתחתית, אחרת הכל מתייבש מדי.
אז- חותכים את העגבניות לפרוסות בעובי בינוני.
מניחים את הפרוסות על המלח והשמנ"ז,
מוסיפים מלמעלה עוד קצת מלח גס וטימין.
לגבי הדילמה- האם לקנות מלח גס במיוחד?!
אני משערת שזה יעבוד גם אם מלח רגיל באופן סביר,
אבל כדאי לכם שיהיה לכם בבית מלח גס.. זה נורא נחמד, משדרג סלטים ונטען שזה גם יותר בריא.
בהמשך, מכניסים לתנור שחומם מראש ל130 מעלות בערך.
הטמפרטורה משתנה בין תנור לתנור- זה צריך להיות בין 100-150 מעלות
ולהישאר למשך זמן של כ3 שעות,
אבל! תבדקו תוך כדי שלא נשרף.
לאחר מכן, מוציאים,
זה נראה נורא יפה וטעים, גם מונה חושבת
(איך היא גדלה, הה?)
ומכניסים לצנצנת יחד עם שמן זית (לא צריך לכסות לחלוטין את העגבניות אבל לפחות כמעט לכסות), ו2-3 שיני שום כתושות. אפשר להוסיף גם עוד אורגנו/טימין.
בשביל להכין ממרח עגבניות מיובשות-
טוחנים במיקסר/ בלנדר מוט
יחד עם שמן הזית שנשאר בצנצנת, צנוברים, שן שום נוספת, וקצת פלפל

וכפי שנאמר-
בתיאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה