7.4.2014

עוגת תפוזים ואגוזים לפסח


עוגת תפוזים ואגוזים לפסח

גל שריר
 
והפעם, לכבוד הפסח, עוגה שתוכלו להכין גם בליל הסדר
עוגת תפוזים ואגוזים לפסח (מתכון מאת חיים כהן)
רכיבים:
  • 350 גרם אגוזי לוז
  • 2 תפוזים
  • 6 ביצים
  • 1.25 כוסות סוכר


ועכשיו לעבודה!
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. שמים את האגוזים בתבנית קטנה וקולים אותם בתנור כעשר דקות, עד שהם מתחילים לשנות את צבעם. מוציאים, מצננים וטוחנים במעבד מזון (מתקבלות כשלוש כוסות אגוזים טחונים).
  3. מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך (160 מעלות), ומשמנים את התבנית.
  4. מבשלים את התפוזים השלמים, על קליפתם, במים רותחים במשך כעשרים דקות. מוציאים, מצננים מעט וחותכים לרבעים. מסלקים את הגרעינים ומרסקים במעבד מזון למחית חלקה.
  5. מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף אחיד וקל. מעבירים את הקצף לקערה ומניחים בצד.
  6. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שהם תפוחים ובהירים. מוסיפים את האגוזים ומערבבים בכף. מוסיפים את התפוזים המרוסקים ומערבבים.
  7. מקפלים את קרם החלמונים לתוך הקצף, מעבירים לתבנית אפייה ואופים 50-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים את העוגה בתוך התבנית.


חג שמח!









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה