עוגת
תפוזים ואגוזים לפסח (מתכון
מאת חיים כהן)
רכיבים:
- 350 גרם אגוזי לוז
- 2 תפוזים
- 6 ביצים
- 1.25 כוסות סוכר
ועכשיו
לעבודה!
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
- שמים את האגוזים בתבנית קטנה וקולים אותם בתנור כעשר דקות, עד שהם מתחילים לשנות את צבעם. מוציאים, מצננים וטוחנים במעבד מזון (מתקבלות כשלוש כוסות אגוזים טחונים).
- מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך (160 מעלות), ומשמנים את התבנית.
- מבשלים את התפוזים השלמים, על קליפתם, במים רותחים במשך כעשרים דקות. מוציאים, מצננים מעט וחותכים לרבעים. מסלקים את הגרעינים ומרסקים במעבד מזון למחית חלקה.
- מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף אחיד וקל. מעבירים את הקצף לקערה ומניחים בצד.
- מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שהם תפוחים ובהירים. מוסיפים את האגוזים ומערבבים בכף. מוסיפים את התפוזים המרוסקים ומערבבים.
- מקפלים את קרם החלמונים לתוך הקצף, מעבירים לתבנית אפייה ואופים 50-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים את העוגה בתוך התבנית.
חג
שמח!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה