23.2.2014

עוגיות שיבולת שועל

עוגיות שיבולת שועל
גל שריר
 
והשבוע, עוגיות שיבולת שועל וצימוקים! פריכות, מתקתקות וטעימות...
אני מביאה לכם כאן את המתכון הבסיסי, אבל אתם יותר ממוזמנים לאלתר וליצור כל פעם עוגיות על בסיס המתכון הזה בטעמים חדשים ומעניינים, לדוגמא - שוקולד וקוקוס, פירות יבשים, חמאת בוטנים וכל העולה על רוחכם..
רכיבים:
  • חמאה – 140 גרם
  • סוכר חום – 290 גרם
  • ביצים – 65 גרם (ביצה אחת, בערך)
  • תמצית וניל – 7 גרם
  • קמח לחם – 200 גרם
  • אבקת אפיה – 7 גרם
  • סודה לשתייה – 3.5 גרם
  • מלח – 2 גרם
  • שיבולת שועל – 170 גרם
  • צימוקים – 145 גרם
הכנה:
  1. להקציף את החמאה והסוכר עד שהם מעורבבים היטב, אבל לא Fluffy.
  2. להוסיף בהדרגתיות את הביצים והווניל.
  3. לערבב את כל החומרים היבשים ולהוסיף לתערובת. לערבב עד שהתערובת "חצי אחידה".
  4. להוסיף את הצימוקים והשיבולת שועל (או כל דבר אחר שבחרתם להכניס) ולערבב עד שהתערובת אחידה.
  5. לעשות גלילים בעובי שאתם אוהבים, לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר.
  6. לחתוך לפרוסות דקות, ולאפות ב-177 מעלות כ-12-15 דקות.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה