29.3.2014

ביצים רוסיות

ביצים רוסיות
תמר אלמוג

שלום חברים
הפעם אציג מתכון, ספק משפחתי ספק בעל שורשים מזרח אירופאיים כלשהם
שנקרא 'ביצים רוסיות'
בדומה למתכון תפו"א שהצגתי בעבר (ברור שכולכם עוקבים באדיקות),
מדובר במתכון קליל בקלילותו. משמש כמתאבן, שזאת מנה שלרוב לא קיימת. אז זה נחמד.


מצרכים:
מיונז
חרדל
לימון
מלח פלפל
ביצים
פטרוזיליה/גמבה/מלפפון לעיטור
זה מתכון של 'לפי הטעם', כך שהכמויות מאוד דינאמיות.

ראשית נבשל את הביצים- באופן הסטנדרטי ביותר.
עדיף שלא יצאו רכות מדי- כדי שהלבן יצא יחסית קשיח.
לאחר שהן מוכנות, נקלף, ונחתוך כל אחד לחצי- לאורך.
נרוקן את הצהוב של כל ביצה לתוך קערה.
נוסיף את יתר החומרים- חרדל,מיונז, מלחפלפל, לימון.
גם אם אין משהו מאלה- אפשר להסתדר,
כן כדאי שיהיה לפחות מיונז או חרדל, כדי שיהיה נחמד לערבב.
מערבבים, טועמים, משפרים.
לאחר מכן מכניסים את הבלילה חזרה לחצאי הביצים,
ומעטרים מלמעלה.

בהצלחה!
בתיאבון!
תמר

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה