עוגת גזר
גל שריררכיבים:
1 כוס קמח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כף תמצית וניל
1 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
4-5 גזרים, קלופים ומגוררים דק
1/2 כוס אגוזי מלח
ועכשיו לעבודה!
1 מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2 לנפות יחדיו את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
3 מקציפים את הביצים עם הסוכר במהירות בינונית-גבוהה, עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
4 מוסיפים בהדרגה את השמן, ולאחר מכן את הווניל והתבלינים, ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה, במהירות נמוכה. ומערבלים קלות רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
6 מוסיפים את הגזר והאגוזים בעזרת מרית.
7 יוצקים את התערובת לתבנית ששומנה מראש, ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
8 מוציאים מהתנור, ומצננים על רשת.
זהו, העוגה מוכנה.
עכשיו, אם בא לכם באמת להשקיע, אפשר להוסיף ציפוי של גבינת שמנת. לשם כך תצטרכו 100 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר, 50 גרם חמאה, 1 כפית תמצית וניל, ו-1.5 כוסות אבקת סוכר. איך עושים? בקערת המערבל מקציפים את גבינת השמנת עם החמאה, לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הווניל ולבסוף בהדרגה את אבקת הסוכר עד שהתערובת קרמית וקלילה. מורחים את הציפוי על העוגה, אחרי שזו התקררה כמובן.
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה