2.3.2014

תפוח אדמה הפתעה

תפוח אדמה הפתעה
תמר אלמוג

שלום חברים
והיום- מתכון פשוט למדי, אשר לו נחשפתם בט"ו בשבט-
"תפוח אדמה הפתעה"
זה כאמור מתכון פשוט אך מנצח, שסוד קסמו טמון באפייה הממושכת.

מצרכים:
- תפו"א
- בצל
- שמנ"ז
- מלח גס
- רוזמרין, טימין
- אופציונלי: בטטה, גזר, סלק


ובכן:
- תחילה נחתוך את תפוחי האדמה ואת הבצלים לחתיכות דקות יחסית.

- לאחר מכן נעביר אותם לנייר כסף, לפי שכבות: תפו"א בצל וכן הלאה
- נפזר מלמעלה מעט מלח גס, שמנ"ז, ועדיף גם רוזמרין/ טימין (יש עכשיו המון רוזמרין בשיחים ברחבי העיר רק הושט ידך וקטוף)

- עוטפים טוב טוב עם נייר הכסף
- מכניסים לתנור (שחומם מראש) - ל150 מעלות, במשך שעתיים(!)
עכשיו, אפשר גם פחות, אבל זה יצא פחות טעים ונימוח.

לסיום, מציעה לנסות גם עם בטטה וגזר. זה בדרך כלל מעט פחות מתאים מתפו"א, אך מגוון את הארוחה לצידו.

יום קסום

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה