טלי שפיגל

~כמו כל המתכונים הכי טובים, גם כאן מלכלכים רק קערה אחת ומזלג~
150 גרם שיבולת שועל
150-200 גרם גרגרים וזרעונים מכל טוב הקואופ: שומשום/שקדים פרוסים/שקדים שלמים/גרעיני חמנייה/פקאנים קצוצים/קשיו/אגוזי מלך קצוצים [אין בקואופ אבל טעים בכלזאת: פרג (כן כן! אל תעשו את הפרצוף הזה), זרעי פשתן (להוסיף אחרי האפייה), גרעיני דלעת]
20 גרם צימוקים/חמוציות
0-100 גרם פירות יבשים (בד"כ לא אוהבים חום - להוסיף אחרי האפייה)
עד חצי כוס סוכר חום (לפי הטעם)
עד 4 כפות דבש או סילאן
30 גרם שמן או חמאה (לא שמן זית - אם הוא טוב יש לו טעם חזק מדי, ואם הוא גרוע למה להשתמש בו?!)
הכנה:
מחממים תנור ל-130 מעלות (לא יותר!)
מערבבים בקערה את הרטובים - שמן, סילאן וסוכר (אל תתקטננו, הוא שייך לרטובים) יחד עם כף מים חמימים. זורקים פנימה את כל שאר המרכיבים, חוץ מהצימוקים/פירותיבשים/זרעי פשתן. מערבבים.
זורקים את התערובת לתבנית של התנור, עם נייר אפייה
עכשיו הקטע שבזכותו זה מתכון מושלם לתקופת בחינות:
דוחפים לתנור, ושמים טיימר ל-15 דקות (יש לכם טיימר בטלפון). הולכים לקרוא את המאמר המשעמם, ועושים עם עצמכם תחרות: כל 15 דקות צריך לקום לערבב בקטנה, אז יש לכם בדיוק רבע שעה לכל עמוד. עושים ארבעה ערבובים כאלה, ובאחרון מוציאים, כלומר - הגרנולה היתה בתנור בערך שעה ורבע.
מחכים שהתערובת תתקרר, וזורקים פנימה את הצימוקים/פירות יבשים/זרעי פשתן. מפרגנים לעצמכם צנצנת דקורטיבית.
בתיאבון!
רעיונות לשדרוגים: גרידת לימון/ שמן שומשום/ שבבי שוקולד/קוקוס טחון (משדרג ממש)/תמצית וניל, קינמון, מסאלה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה