10.2.2014

לביבות קישואים ושקדים ברוטב לאבנה ועירית


חן אלפרן

כ- 25 קציצות בינוניות
לקציצות:
5 קישואים בינוניים.
150 גרם שקדים.
3 ביצים.
חצי צרור נענע.
חצי צרור בזיליקום.
150 גרם פירורי לחם.
שומשום – אפשרי.
מלח ופלפל.
לרוטב:
200 גרם לאבנה.
עירית קצוצה.
שמן זית (רצוי מדיר איסטיה).
מלח ופלפל.

להכנת הקציצות ראשית יש לגרד הקישואים על פומפיה גסה, ואז לסנן במסננת מעל הכיור
למספר דקות לניקוז הנוזלים, יש להימנע משימוש בחורים קטנים מדי, כדי לשמור על מרקם גס. לאחר הסינון יש לשים את הקישואים בקערה גדולה. את השקדים יש לטחון במעבד מזון (או מכתש ועלי), עד לקבלת שבבים בגודל כחצי סנטימטר. להוסיף את השקדים לקערת הקישואים. את הנענע והבזיליקום יש לחתוך דק (אפשר במעבד מזון) ולהוסיף לבלילה. את הביצים יש לשבור לכלי נפרד, לטרוף, ולהוסיף תוך כדי ערבוב לבלילה. כעת יש להוסיף את פירורי הלחם (לפי הצורך, עד ליצירת מרקם סמיך), ניתן להוסיף גם חופן שומשום. מלח ופלפל לפי הטעם, ולערבב את כל הרכיבים ביד או בכף. לחמם מחבת עם מעט שמן, ליצור כדורים ברדיוס 5 סנטימטרים, למעוך מעט ולהוסיף למחבת. בזמן הטיגון יש לשים לב שהאש לא חמה מדי, כדי שהקציצות לא ישרפו מבחוץ, בין כל טיגון לטיגון.

 אפשר להוסיף מעט שמן לפי הצורך, לא יותר מכף שמן לכל טיגון. להניח על נייר סופג.
להכנת הרוטב יש לערבב בקערה קטנה את הלאבנה מעט שמן זית, מלח ופלפל, וחצי מכמות העירית. את שאר העירית לפזר למעלה עם הזלפת שמן נוספת.

להגיש חם, כשתי דקות לאחר סיום הטיגון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה