ספרינג רולס
- מרשימים ומפתיעים
- טעימים לאללה
אז למה אתם מחכים?
מצרכים:
חבילת דפי אורז (יש קטנה או גדולה, תלוי בצורך)
עבור המילויים השונים:
ברוקולי, פטריות, בצל סגול, אגוזים
נבטים, קישוא, גזר, בצל ירוק
הכנה:
את הדפים אפשר למלא במילוי חם או קר,
ובאופן כללי אפשר להתפרע עם השילובים.
מצרפת כאן רעיונות שונים למילוי חם או קר מתוך הבלוג המהולל ׳פתיתים׳ (מומלץ בחום לעקוב אחריו באופן כללי):
http://www.ptitim.com/spring_ rolls/
אני מצרפת כאן רעיונות לשני מילויים חמים שאנחנו ניסינו בבית, והיו טעימים בהחלט.
ובאופן כללי אפשר להתפרע עם השילובים.
מצרפת כאן רעיונות שונים למילוי חם או קר מתוך הבלוג המהולל ׳פתיתים׳ (מומלץ בחום לעקוב אחריו באופן כללי):
http://www.ptitim.com/spring_
אני מצרפת כאן רעיונות לשני מילויים חמים שאנחנו ניסינו בבית, והיו טעימים בהחלט.
אם יש לכם ווק בבית- זה הזמן והמקום להשתמש בו, אם לא- גם מחבת גדולה תעשה את העבודה.
אני מוצאת את השילוב של ברוקולי, פטריות, בצל סגול ואגוזי מלך מתאים למדי.
ראשית, נניח את הברוקולי בסיר עם מים רותחים לכחצי שעה.
בינתיים, קוצצים את הבצל והפטריות.
איך חותכים?- הרולים בסופו של דבר נראים כמו מרובעים קטנים, ובערך לגודל הזה אנו מכינים את המילוי.
את הווק- נחמם על האש הגבוהה ביותר.
איך חותכים?- הרולים בסופו של דבר נראים כמו מרובעים קטנים, ובערך לגודל הזה אנו מכינים את המילוי.
את הווק- נחמם על האש הגבוהה ביותר.
כשהוא חם מאוד- נוסיף את השמן, ותוך רגע את הבצל, ולאחריו את הפטריות, שישחימו יחד.
אחרי שהברוקולי התרכך, נחתוך אותו למעין מלבנים, ואת ראשי הברוקולי קטן יותר. נוסיף לווק.
אחרי שהברוקולי התרכך, נחתוך אותו למעין מלבנים, ואת ראשי הברוקולי קטן יותר. נוסיף לווק.
נוסיף את האגוזים לאחר שנקצצו.
אחרי כ5-7 דק של הקפצה וטיגון, נוסיף רוטב סויה, טריאקי, קצת צ׳ילי חריף, סוכר, שום- לפי הטעם.
נסגור את האש.
*המילוי השני שאני מציעה כאן- נבטים, גזר, קישוא, בצל ירוק- נעשה באופן דומה מאוד.
קוצצים את הכל למלבנים דקים ומקפיצים בווק, חוץ מאשר את הבצל הירוק, שאותו מוסיפים כמקלות למילוי כשמגלגלים.
כעת לרולים.
הרעיון של דפי האורז הוא פשוט-
כדי שנוכל לשחק איתם כאוות נפשנו,
הם צריכים לשהות במים פושרים כ2 דקות (לא יותר!)
אז-
נכין מראש צלחת ריקה*2, קערה עם מים, את הדפים, ואת המילוי.
נכניס כל פעם דף לתוך המים (כדי שלא יידבקו שניים).
נוציא לאחר 2 דק, ונפרוס על הצלחת הריקה.
נניח כף של מילוי באמצע (כמה לשים? תגלו עם הניסיון אני מאמינה).
נתחיל לקפל:
קיפול מלמעלה על המילוי, קיפול מימין, קיפול משמאל, ומלמטה.
הרעיון- בסוף זה נראה כמו סוג של אגרול שקוף.
הרעיון- בסוף זה נראה כמו סוג של אגרול שקוף.
כך עושים כפול כמה שצריך...
*אם משהו בדפים נדבק- פשוט תשימו קצת מים, זה יפתור את העניין.
**לגבי המילוי- מובן שעוד שילובים רבים יכולים לעבוד.
למשל טופו, כרוב (זול מנבטים ונגיש יותר), דלעת....
שאלות? טענות? נדבקו לכם כל הדפים??
ותהנו!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה