10.2.2014

עוגת שוקולד שקדים

גל שריר

לכבוד הפעם הראשונה, עוגת השוקולד המפורסמת מסדר טו בשבט!
המתכון המקורי הוא של "אורנה ואלה", והוא באמת פשוט מאוד, גם למי שמעולם לא התנסה באפייה. כל מה שצריך זה משקל, מקציף (רצוי חשמלי. אם אין אז מטרפה רגילה, יד חזקה וקצת התמדה יעשו את העבודה), כמה קערות, תנור, ואנשים טובים לחלוק איתם את כל הטוב הזה.
העוגה תמיד יוצאת לא פחות ממושלמת. באחריות.
הרכיבים:
230 גרם חמאה
250 גרם שוקולד מריר (כמה שיותר משובח, יותר טוב)

25 גרם שקדים טחונים (אפשר להשיג בשוק, או לקנות שקדים מקולפים ולטחון לבד בבית)
45 גרם קמח
4 ביצים
150 גרם סוכר (עדיף לא להשתמש בסוכר לבן. נסו סוכר קנים)
מעט מלח

ועכשיו למלאכה!
דבר ראשון, מחממים את התנור ל-160 מעלות. אפשר להניח בתחתיתו כלי עם מים, כדי ליצור אדים בתנור בזמן האפייה.
ממיסים את השוקולד והחמאה. יש שתי אפשרויות:
הראשונה – במיקרו. חשוב לשים כל פעם לזמן קצר בלבד (משהו כמו כ-30 שניות), לערבב ולשים שוב עד שהתערובת אחידה. אם שמים יותר מדי זמן, השוקולד עלול להישבר. מה זה אומר? שמוצקי הקקאו נפרדים מהשומן. איך זה נראה? שכבת שומן שקופה מעל השוקולד. מה לעשות? להוסיף מעט חלב ולערבב עם מטרפה עד שהתערובת חוזרת להיות אחידה.
השנייה – בן מארי (או בעברית, "אמבט מרים"). לוקחים סיר וקערה שתוכל לשבת עליו בנוחות ולא מגיעה עד לתחתיתו. ממלאים מים בסיר (חשוב מאוד שהמים לא יגעו בקערה), שמים את השוקולד והחמאה בקערה, ומביאים לרתיחה. האדים ימיסו לאיטם את השוקולד והחמאה.תערבבו מדי פעם, וכשהכל נמס תורידו מהאש.
מערבבים את השקדים והקמח בקערית.
מקציפים היטב את החלמונים ו-100 גרם סוכר, עד שהחלמונים תפוחים. מוסיפים את תערובת הקמח והשקדים בזריזות תוך ערבול במהירות נמוכה, ולאחר מכן את החמאה והשוקולד המומסים.
ממשיכים לערבל כמה שניות רק עד שהמסה אחידה לחלוטין. נכון, זה אמנם מפתה להמשיך ולהתעסק עם היופי הזה, אבל כמה שפחות – יותר טוב.
מקציפים את החלבונים, 50 גרם סוכר ומעט מלח, עד שנוצר קצף יציב וגמיש. איך תדעו שהקצף טוב? תהפכו את הקערה מעל הראש, אם לא נפל עליכם, זה מוכן. אני רצינית.
חשוב לעשות זאת בקערה נקייה לגמרי, ועם מקציף נקי כמובן. אחרת, החלבונים לא יוקצפו כמו שצריך.
לבסוף, מערבבים את הקצף לתוך מסת השוקולד בתנועות קיפול עדינות וזריזות. שוב, כמה שפחות יותר טוב, ותשתדלו לא לשבור את הקצף.
מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה גדולה ואופים 25-35 דקות, עד שהעוגה יציבה בדפנות ומעט רכה במרכז (תנענעו אותה, אם היא רוטטת במרכזה אבל דפנותיה יציבים, היא מוכנה).
מוציאים מהתנור, מצננים ונהנים.

זאת העוגה הבסיסית. יש כמה אפשרויות נחמדות לגיוון –
  1. להוסיף מעט גרידת תפוז לשוקולד המומס. נותן טוויסט הדרי מגניב.
  2. להוסיף מעט אגוז מוסקט.
  3. אפשר אולי להחליף את השקדים הטחונים באגוזי לוז טחונים. לא ניסיתי, אבל מבחינת טעמים זה אמור לעבוד נפלא.
  4. להוסיף דובדבנים או פטל (קפוא זה ממש בסדר). מוסיף חמיצות ורעננות מפתיעה.

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה