10.2.2014

מאפינס לימון ופרג


חן אלפרן

ככלל מאפינס הינו שם גנרי לעוגה אישית אפויה בתבנית שקעים. מאפינס יכולים להופיע בשלל טעמים וצבעים. למאפינס לימון יצאה תהילה הודות לטעמם המרענן ופשטות הכנתן. בגירסה זו אנו מביאים לכם מאפינס במרקם עדין (הודות ליוגורט) ועשירים בטעמם, המתאימים לקינוח לארוחת בוקר של שבת, לשעת תה של אהח"צ בדירה, או לקופסת Lock & Lock הסטודנטיאלית כדי ליחד את הזמן הקצוב בין שיעור אחד למשנהו. למאפינס ניתן להוסיף אגוזים, חמוציות או ממגוון התוספות שתוכלו למצוא בקואופ. הגרסה המקורית הינה ללא אגוזים, אך בהחלט ניתן להוסיפם.

להכנת 14-18 מאפינס בינוניים.
רכיבים:
·        3 כוסות קמח לבן
·        1  ¼ חבילות אבקת אפייה.
·        ½ כפית מלח
·        3 כפות פרג
·        ניתן להוסיף - 100 ג' אגוזים קצוצים

·        250 ג' חמאה – מרוככת למדי, כמעט נוזלית – אפשר במיקרו
·        1 כוס סוכר – לטעם עשיר ניתן להשתמש בסוכר חום לח.
·        2 ביצים
·        1 ½  כוסות יוגורט לבן (יוגורט 4% מהקואופ יהיה מצויין).
·        ניתן להוסיף - ¼ מיכל שמנת מתוקה
·        ניתן להוסיף - 1 כף סילאן
·        קליפת לימון מגורדת מלימון גדול אחד
·        מיץ לימון מחצי לימון (רצוי אותו האחד שהשתמשתם בו לקליפה)
הערות: הלימון משמש בעיקר לצורך הקליפה שלו, ובשל כך יש ערך ללימון אורגני שלא חווה שלל ריסוסים. אם אין לימון אורגני (כי הקואופ עוד לא סיפק) או לימון שקיבלתם מעץ של חבר, יש לשתוף היטב את הקליפה עם מים וסבון, לפני השימוש. את המיץ כדאי לסחוט לאחר שגרדתם את הקלפיה – לנוחיותכם.

אופן ההכנה:
יש לשמן תבנית שקעים (אפשר בעזרת נייר סופג עם מעט מאוד שמן – "לנגב" את התבנית), ולחמם את התנור לחום בינוני גבוה (180 מעלות).
לערבב את הקמח ואבקת האפייה בקערה גדולה, ולהוסיף את הפרג והמלח.
אם ברצונכם להוסיף אגוזים, יש לקצוץ אותם לשבבים במעבד מזון (אם אין מעבד מזון, אפשר לשים את האגוזים בשקית כפולה ולכתוש בעזרת כל כלי כבד שתמצאו). את האגוזים יש לערבב עם היבשים ולהניח בצד.
בקערה נוספת יש לערבב בכוח את החמאה המרוככת עם הסוכר (אם יש מיקסר אז עדיף להקציף מעט) עד שהבלילה מעט אוורירת. להוסיף את הביצים בזו אחר זו תוך בחישה, ולערבב את קליפת הלימון ואת מיץ הלימון. ניתן להוסיף את השמנת המתוקה ואת כף הסילאן. לערבב ולהניח בצד.
כעת לתוך הקערה עם היבשים לשפוך שליש מהבלילה הרטובה ולערבב, להוסיף שליש מהיוגורט ולערבב, שליש מהבלילה הרטובה, וכן הלאה, עד לערבוב מלא של כל הרכיבים. יש לשים לב לא לערבב יותר מדי בשלב זה, כך שהבלילה הסופית מכילה מעט גושים.
את הבלילה יש לצקת לתוך תבנית השקעים המשומנת (סביר שיהיה צורך ביותר ממגש אחד, אך לא להכניס לתנור שני מגשים זה מעל זה). להכניס לתנור לאפייה במשך 25-30 דקות, לבדוק בעזרת קיסם, אם יוצא יבש – המאפינס מוכנים.
בתיאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה