חצילים ממולאים טבעוניים בסגנון בשרי
תמר אלמוג
שלום לכולם!
תמר אלמוג
שלום לכולם!
מאחר ובפעם האחרונה דובר על מתכון מאוד ביצתי
הפעם, ולכבוד הפסח, אציג בפניכם מתכון טבעוני לעילא ולעילא..
ולא רק זאת- אלא שהפעם נשתמש במצרך קואופרטיבי חדש דנדש:
שבבי הסויה!
באסיפה האחרונה נשמעו קולות של- לדעת איך מבשלים עם מצרכים מוזרים
לפיכך יזמתי מתכון נסיוני למדי, ולאחר מעש אני גם יכולה להצהיר כי מדובר בהצלחה.
החצילים הממולאים יכולים לשמש בכיף כמנה מרכזית בארוחה, משביעים מאוד (ברמה של רבע חציל לבן אדם, אם יש עוד מנות), ובאמת שלא נופלים בטעמם מחצילים במילוי בשרי, מה שהופך את המנה למתאימה במיוחד עבור ספקני טבעונות למיניהם.
אז, המצרכים (מוזמנים כמובן להכפיל כמויות, זה מספיק ל3-5 אנשים) :
- שני חצילים גדולים
- כחצי כוס עד כוס של שבבי סויה
- רסק עגבניות- 100 גרם
- תבלינים: כמון, בהרט, פפריקה, מלח, פלפל, שום (3-4 שיניים)
- בצל גדול
- גזר אחד
- כ-5 פטריות- אופציונלי
- עגבניות- מומלץ חופן של שרי, או כ2 עגבניות רגילות
- עוד אופציונלי: עדשים חומות (עדיף), או אדומות, סלרי, פטרוזיליה, כוסברה, קישואים, בורגול
הכנה:
- את שבבי הסויה צריך להשרות במים רותחים כ5-10 דקות, אז נתחיל בזה.
- בינתיים נדאג לחצילים. פורסים כל חציל לסירות- כלומר לאורך. לאחר מכן, מסמנים את התוך באמצעות סכין, וחורצים איקסים באמצע (כמו בתמונה) אנחנו עושים את זה כדי שאחר כך יהיה קל להוציא את התוך החוצה.
לאחר מכן, מטגנים את החציל בשמן זית, עדיף במחבת פסים. הטיגון גם מקל על הוצאת התוך, וגם מכין את החציל לפני האפייה. הוא לא צריך להיות מאוד ארוך...
אגב, אפשרות שניה עבור המתכון היא להכין גלילות חצילים, כמו בתמונה הבאה:
אם עושים את זה, צריך לפרוס את החציל לפרוסות לאורכו, ולאחר מכן לטגן כל פרוסה בנפרד, וגם לתת להן להתקרר במקרר לפחות חצי שעה-שעה לפני שמגלגלים, כדי שהן יהיו יותר גמישות.
- בזמן הטיגון, ניגש להכנת המלית.
נחתוך בצל לחתיכות קטנות, ונכניס לסיר לצורך טיגון בשמן זית.
נגרר גזר באופן גס, ונוסיף אותו לבצל- במידה והוא כבר שחמחם.
נוסיף פטריות, שום, ניתן להם זמן להשחים גם כן.
נוסיף את העגבניות- אם זה שרי- חתוכות לשניים, אם זה עגבניה רגילה, סתם ריבועים.
ניקח את שבבי הסויה שכבר הושרו, נסחט אותם לתוך מסננת צפופה, ונוסיף לבלילה.
נוסיף תבלינים- בהרט, כמון, פלפל, מלח, פפריקה- לפי הטעם. אני למשל אוהבת את הבלילה עם הרבה בהרט וכמון. בשלב הזה מי שרוצה פטרוזיליה מוסיף.
אחרי זמן מה, נוסיף גם את רסק העגבניות. גם זה, לפי טעם כמובן- לטעום תוך כדי ההוספה והערבוב (לרסק יש לפעמים נטייה להשתלט).
אגב, מה שטוב בלהוסיף פטריות או עדשים חומות יחד עם הסויה- זה נותן את הטעם ה"בשרי" למזוןן, מה שנקרא "אומאמי".
צריך לשים לב גם לרמת הנוזליות של התבשיל.
זה אמור להיראות בערך ככה:
הרעיון הוא שמילוי יצליח לרכך את החציל כשישב בתוכו.
- בשלב הזה כל החצילים כבר אמורים להיות מוכנים.
נוציא מהם את התוך בעזרת כף.
מה עושים עם המילוי?
אפשר להוסיף אותו לבלילה המקורית. מניסיוני (זה החציל התחתון בתמונה)- פחות מגניב.
אפשר גם להכניס את השאריות לתנור/ למחבת, לערבב עם טחינה פטרוזיליה ולימון, ולפנינו באבא גנוש נפלא.
- מכניסים לסירות המרוקנות את המילוי.
מכניסים לתנור (שחומם מראש) לכ20 דק', עטופים בנייר כסף.
מוציאים ואוכלים!
בתיאבון
תמר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה