10.2.2014

עוגת שמנת חמוצה בחושה

עוגת שמנת חמוצה בחושה
גל שריר


אחרי שהתנסינו באחת העוגות הכי מושחתות שיש (באמת ניסיתם? איך יצא?), הפעם עוגה עדינה יותר.
השם אמנם לא נשמע מלהיב, אבל זו עוגה רכה ואוורירית ונעימה [וכן, גם פשוטה ממש], שנעים לקחת לטיול או לפיקניק. כן, גם אם הוא בדשא של הקמפוס..
במתכון זה, כל הרכיבים מדודים בגרמים (כן, גם הביצים) ולא בכוסות, כפיות וכו', וזה נראה קצת מרתיע ואף הזוי. מבטיחה שכשעושים את זה ככה, משהו כימי טוב קורה וזה נעים בפה. אבל גם אם תעגלו פינות (ומספרים.. בטוב טעם כמובן), זה יעבוד.
רכיבים (לשתי תבניות אינגליש קייק):
  • חמאה – 188 גרם
  • סוכר – 212 גרם
  • ביצים – 100 גרם [משהו כמו 2 ביצים אם אני לא טועה]
  • תמצית וניל – 7 גרם
  • קמח עוגות – 200 גרם
  • אבקת אפייה – 5.5 גרם
  • שמנת חמוצה – 200 גרם [גביע אחד]
  • מלח – 2.66 גרם

ועכשיו לעבודה!
  1. לנפות יחדיו את הקמח ואבקת האפייה.
  2. להקציף את החמאה והסוכר עד שהם מתאחדים והתערובת נהיית Fluffy.
  3. להוסיף באיטיות את הביצים ואת תמצית הווניל.
  4. להוסיף את תערובת הקמח ואת השמנת החמוצה לסירוגין במהירות נמוכה. (יש להתחיל ולסיים בתערובת הקמח).
  5. לאפות ב-163 מעלות כ-35 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.


לעוגה הזאת יש כמה וריאציות.. הנה כמה מהן:
  1. שוקולד – לשים רק 150 גרם קמח, ולהוסיף 50 גרם אבקת קקאו ו-4 גרם סודה לשתייה.
  2. לימון – לא לשים תמצית וניל. להוסיף 4 גרם גרידת לימון, 12 גרם מיץ לימון, ו-4 גרם סודה לשתייה.
  3. קפה – להוסיף 26 גרם מחית קפה (שניתן למצוא בחנויות לאפייה). לחלופין, אפשר להשתמש ב-26 גרם קפה נמס, להמיס היטב במעט מים חמים, ולערבב עם השמנת טרם ההוספה.
  4. פיסטוק – לשים רק 176 גרם סוכר, ולהוסיף 28 גרם מחית פיסטוק (למצוא בחנויות אפייה, או להכין בבית).


בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה